Skip to main content

OFTE STILTE SPØRSMÅL

Her finner du svar på de fleste spørsmål våre kunder har spurt oss.
Dersom du fortsatt har ubesvarte spørsmål, send oss en e-post og vi svarer omgående!
Send den til: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Klikk på spørsmålet, for å se svaret

Jeg er usikker på om jeg skal kjøpe en ny eller litt brukt bil, hva er Deres betraktninger rundt dette?
– På generell basis er totalregnestykket vesentlig rimeligere ved å kjøpe en 3 år gammel bil, kontra en ny bil. Verditapet er dramatisk på nye biler, og man opplever gjerne at når bilen er blitt 3 år / 100.000km, så er verdien halvert. Ergo kan man få samme bil for litt over halve investeringen. Det bør tas med i betraktningen at reparasjonskostnadene kan være høyere på en brukt bil, men her har vi i Voldene Bil garantiordninger som fjerner denne risikoen. Se egen fane på vår hjemmeside for garantivilkår.
Vi vurderer å privatlease en ny bil, men er usikre på hva dette innebærer?
– Privatleasing tilsvarer leie av bil i minimum 4 år. Man eier ikke bilen, kun leier den. Disse avtalene har vært populære de seneste årene, men man skal være klar over enkelte faktorer; Man blir bundet til avtalen for minimum 4 år. Dersom man skulle få endrede behov for bil i leieperioden, så er det ingen direkte løsning for dette. Det er også du som bruker som betaler ned verditapet på bilen, på lik linje som om du hadde kjøpt denne bilen ny. Man skal også fare pent med bilen i de 4 årene man har den, da man risikere i varierende grad å sitte igjen med en regning på småskader og avvik ved tilbakelevering av bilen. Privatleasing kan passe for de som har et forutsigbart kjøremønster over en 4 års periode, ønsker å kjøre en helt ny bil, og som av forskjellige årsaker ikke ønsker å eie den selv.
Kan man lease en brukt bil hos Dere?
– Man kan kun lease biler som ikke tidligere har vært registrert i Norge. Dette tilsier at bilen må være helt ny, – eller bruktimportert. Vi har bruktimporterte biler i vårt sortiment som da kan leases. Kontakt oss for et tilbud!
Jeg har funnet en bil hos Dere, men jeg har behov for å ta opp et lån når jeg skal kjøpe denne. Hvordan går jeg frem? Kan Dere hjelpe meg med dette?
- Ikke noe problem! Vi samarbeider med Santander Consumer Bank, og vi søker om finans via nettet i samråd deg. Innvilges søknaden, så kan du velge å benytte denne ved kjøp av bil hos oss. Dokumenter skrives ut og signeres når man henter ny bil ved vårt kontor. Vi ordner hele denne prossessen for deg.
Hva med forsikring, – tilbyr Dere dette?
- Vi har avtaler med flere av næringens gunstigste aktører, og finner beste og rimeligste alternativ for deg.
Jeg har hørt skrekkhistorier om folk som har kjøpt bil av privat med økonomiske hefteser. Hvordan kan jeg være sikker på at bilen ikke har heftelser ved kjøp hos Dere?
- Vi er lovpålagt å selge biler frie for heftelser, dette granterer vi i kontraktsteksten som også inneholder kjøpsloven. Alt ansvar for fjerning av heftelser faller på oss, uansett årsak.
Hvilke garantier kan Voldene Bil tilby?
– Vi tilbyr i hovedsak garantier på alle våre biler, med noen få unntak. Unntakene er for eksempel biler med usedvanlig høy kjørelenge, biler eldre en 12 år, eller reparasjonsobjekter som selges » as is «.
Hvor lang garanti får man ved bruktbilkjøp hos Dere?
- Noen av våre biler har allerede en fortsatt gjeldende fabrikkgaranti ( nybilgaranti ), men for biler som faller utenfor dette kan vi tilby inntil 3 års garanti på de fleste biler. Vi kjøper denne garantien av selskapet Autoconcept, og her kan man velge mellom 6 mndr, 12 mndr og 24 mndr og 36 mndr bruktbilgaranti. Prisene varierer med biltype og motorstørrelse, se vilkårene på linken under under for mer informasjon om disse.
Vi bor langt unna Voldene Bil, hvordan forholder vi oss til en eventuell garantisak da?
- Bilen kan leveres på nærmeste godkjente bilverksted lokalt hos Dere, der fremviser man garantidokumentet som følger bilen. Når verkstedet har definert reparasjonskostnadene, så kontakter verkstedet selv Autoconcept for avtale om utbedring av aktuell feil. Enkelt og greit for alle involverte.
Hva dekkes på garantien?
- Garantien er avhengig av alder og kjørelengde på den aktuelle bil, her kvalifiserer den til enten Gull, Sølv, Bronze, eller Base Garanti. Vilkårene under forklarer hvilken garanti bilen er kvalifisert for, så ta en titt på disse. På generelt grunnlag kan vi si at slitedeler som bremser, pærer, eksosanleg, støtdempere m.m. ikke dekkes av garantien.
Må man betale en egenandel eller deler av reparasjonen selv?
- Nei, ingen egenandel på noen av våre garantier.
Får man lånebil ved reparasjon?
- Autoconcept har ingen ting som inkluderer lånebil. Dersom det er praktisk geografisk at Voldene Bil skal utføre garantireparasjonen, men vi garanterer ikke lånebil ved garantireparasjoner.
Link: www.autoconcept.no